Friday, February 27, 2009

S80P30: 85,8 kg

Varje fredag fram till födelsedagen kommer jag att hänga ut min vikt (i inläggets rubrik) här på bloggen, totalt 24 gånger så det är alltså 23 veckor tills jag fyller. Baktanken är ju förstås att jag ska känna viss press att prestera då alla 1000-tals läsare annars blir så grymt besvikna på mig så att jag inte ens hinner läsa alla 100-tals sura kommentarer. Eller nåja, jag känner i alla fall viss press från er 3-4 läsare... ;)

5,8 kg på 23 veckor är verkligen inte speciellt mycket. 0,25 kg i veckan. Men tanken är att det ska gå ganska långsamt. Chansen att det ska gå att hålla den nya vikten är bra mycket större bara det får gå långsamt och ta tid. Dessutom vill jag ju inte väga 79,9 kg på födelsedagen för att dagen efter kalasandet väga 80,4 kg, nä det måste ju finnas lite marginaler. Min förhoppning är att vågen aldrig mer ska visa något som börjar på "8" om 23 veckor.

Så hur ska det här gå till då? Nåja till att börja med så har ni ju kanske märkt att cykelintresset ökat rätt markant. Cykling = väldigt skonsam trevlig motion. Racern står beredd ifall jag vill ut på en snabb tur och Surlyn för pendling, långturer och om lillkillen ska med. Det här är grundmotionen. Men utöver det så råkade ju fastan infalla så lägligt i onsdags så t.ex. godis är ett stort: "No, no, no" (sagt som Ross när han var hög på maple candy). Dessutom har jag börjat fara ut på en liten joggingtur på kvällarna. Det som fattas är lite gympass. Det finns ett riktigt vettigt gym på jobbet som är helt gratis att använda så det finns egentligen inga ursäkter eller räknas lathet som en vettig ursäkt?

Mitt första inlägg utan bild, det känns lite läskigt. Men vem vet, det kanske kommer något diagram eller liknande om några veckor, det känns inte så vettigt med ett diagram med en enda punkt på.

Thursday, February 26, 2009

På tal om ingenting

Bläddrade lite bland lite gamla bilder i Windows Photo Gallery och då dök den här bilden från Kirchberg in Tirol upp. Vi kom fram dit kvällen innan så det här var vår första långpromenad, lyckligtvis ganska i slutet på den... Man behövde inte vara speciellt begåvad för att inse att det kunde löna sig att öka kadens och steglängd lite. Mycket riktigt, några minuter senare så började det regna katter och hundar... ;)

Jag skulle riktigt bra kunna tänka mig att återvända till Österrike. Det är så otroligt fin natur. Däremot skulle jag gärna ha en cykel till hands nästa gång.

Måste säga att jag tycker det var lite synd att jag inte fick användning av repliken: "Herr Ober, ice bitte!" Men vem vet, kanske nästa gång?

Wednesday, February 25, 2009

30-års kris?

Nej någon 30-års kris tror jag inte jag kommer att få då jag fyller 30 i sommar. Det känns bara skönt att vara lite äldre och förhoppningsvis klokare. Däremot basunerar ju löpsedlarna ut att ämnesomsättningen blir bra mycket sämre efter 30 och att det blir svårare att gå ner i vikt efter det. Därför tänkte jag ta dem på orden och sätta upp ett mål:


Då jag fyller 30 ska jag väga under 80kg. Simple as that...

Fint väder, igen!

Vädret gjorde det riktigt omöjligt att inte dra iväg på en cykeltur igen. Några minusgrader, mycket snö, strålande sol, vet inte om det kan bli så mycket bättre? Jo ett par solglasögon skulle ha gjort tillvaron ännu bättre. Och en bättre kompaktkamera... Vår trogna IXUS håller på att ge upp, sensorn mår INTE bra. Men ibland blir det helt ok bilder, som denna.

Jag borde ge mig tid att tillverka två stycken små adaptrar i aluminum för att få frampakethållaren horisontell. Den lutar lite bakåt som det är nu och det finns inga möjligheter att justera den.

Imorgon blir det knappast någon cykeltur för jag ska sluta tidigt på jobbet för att hinna hem och ta hand om lillkillen. Men vem vet, kanske jag orkar upp innan 06:00, då skulle jag hinna en sväng före jobbet, men jag är tveksam. ;)

Friday, February 20, 2009

After Work Tour

I fredags tog jag Surlyn på en lite längre runda. Fast lång kan man väl inte kalla en 20km runda men längre än den vanliga pendlingen i alla fall. Fint väder och ström i kamerabatteriet i motsats till förra gången. Jag ser verkligen fram emot våren och torr asfalt. Det kommer nog att bli en och annan utflykt med lillkillen skulle jag tro.

Jag hittade en fotovänlig vägg att luta Surlyn mot och passade på att ta några bilder. Här syns en av Ortlieb-väskorna som jag som sagt ska skriva en utförligare recension om senare. Jag håller fortfarande på att bekanta mig med dem (egentligen "den", den andra ligger ännu oanvänd i skrubben). Borde försöka mig på att storhandla med båda två vid något tillfälle.

Tuesday, February 17, 2009

Get on Your Wheels

27 februari släpper U2 sin nya skiva "No Line on the Horizon" och första singeln heter "Get on Your Boots" så där fick jag till en liten parallell mellan rubriken och bilden. Det börjar bli länge sedan jag köpte en CD-skiva senast men jag tror nästan jag ska köpa den då den landar i butikshyllorna.

Ja på tal om att köpa så kom den här t-shirten på posten idag. Det var länge sen jag beställde den så jag hade nästan glömt bort den men det var ju en desto trevligare överraskning nu då den dök upp. Sitter dessutom och lyssnar på den direktsända ljudupptagningen från Pirate Bay-rättegången och lappen i ekrarna passar ju bra i sammanhanget (klicka på bilden för större version). Här kan man lyssna om man vill.

Jag är förresten väldigt nöjd med mina nya cykelväskor från Ortlieb, recension kommer vid senare tillfälle.

Sunday, February 15, 2009

Cykeluppgradering

Jag har väntat länge och funderat ännu längre men nu är den alltså här, min nya cykel. Sprillans ny, dyr men värd varenda euro. De som inte är så insatta i touringcyklar så kanske behöver en liten ledtråd för att veta vad det är för cykel. Det är en Surly LHT (Long Haul Trucker). Man kan köpa bara ramen och bygga själv men komponentvalet på den färdiga cykeln är så pass trevligt att jag valde den färdiga cykeln istället. Då är den komplett förutom stänkskärmar, pakethållare och sånt, i det utförandet är den snubblande nära en cyclo-cross förutom att geometrin är lite annorlunda. Pakethållare både bak och fram kändes vettigt så att det går att lasta ordentligt om det finns behov av det. Brooks B17-lädersadel var också rätt givet.

Nå hur känns den då? Den är grym alltså. Riktigt bra känsla i styret. Den vill rakt framåt men vill man att den ska svänga så sväääänger den. Det är väldigt avslappnande att cykla när cykeln vill samma sak som man själv. Och äntligen bockstyre även på pendlarhojen.

Nä jag är nöjd, riktigt nöjd! Jag gissar att det kommer att bli ganska många cykelrelaterade inlägg framöver för jag har blivit allvarligt cykelbiten.

Formen förändras

Ja, jag vet, det är riktigt länge sedan jag uppdaterade bloggen senast. Jag skulle kunna skylla på att jag inte haft tid men det stämmer ju inte. Troligtvis gjorde jag det lite för svårt för mig själv genom att alltid vara tvungen att hitta en fyndig bild/rubrik-kombination. Men nu är det slut med det. Detta är 2009 och nu gör jag det enklare för mig, eller från och med nästa inlägg... ;)