Saturday, March 28, 2009

Earth Hour

Jaha, så nu sitter jag då och bloggar mitt under Earth Hour...men varen icke förfärade! Jag gör det från mobilen så den lilla energi jag använder (mycket mindre än en dator) kommer dessutom att dras från elnätet först då jag laddar telefonen.

Försökte räkna lite hur många fönster det är ljust i på andra sidan gatan och kom fram till riktigt trevliga siffror, kanske vart sjunde fönster.

Friday, March 27, 2009

S80P30: 87,0 kg

Ojdå, ser att det varit lite dåligt med uppdateringar på sistone. Nåja precis av samma orsak är rubriken exakt den samma som förra veckan. Det har inte funnits tid att göra något alls egentligen. Jag har jobbat, frun har jobbat, lillkillen har haft feber, ett enda stort pussel. Så, alla mål jag skrev om förra veckan flyttas över till den kommande veckan. Småningom börjar det bli dags att ta itu med mitt projekt på allvar.

Friday, March 20, 2009

S80P30: 87,0 kg

Jammen titta, här gör vi framsteg! Tittar man lite mer i detalj på siffrorna så ser man dock att det är åt fel håll så baksteg är väl en bättre beskrivning. Så, nu är jag tillbaka precis där jag startade.

Dags för en helt vetenskaplig syn på detta då:

- Har jag motionerat tillräckligt? Nä egentligen inte alls förutom pendlingen till jobbet.
- Har jag ätit vettigt? Nä långt ifrån.
- Godis då? Jo men självklart har jag ätit godis så min plan att inte äta godis under fastan sprack redan för flera veckor sedan. Däremot inte under arbetstid, alltid något.

Nästa vecka då? Hur blir det med den? Här är min plan:

- Ut och jogga åtminstone två kvällar.
- Pendlingen ska förlängas med en faktor 10 åtminstone vid två tillfällen.
- Äta en aning vettigare.
- Lite mindre godis måste ju vara möjligt.

Wednesday, March 18, 2009

Killen med 50.000.000 hästkrafter

Efter en rätt lång väntan så var det ikväll äntligen dags att höra Christer Fuglesangs föreläsning. Fullsatt auditorium med förväntansfull publik gjorde att stämningen var på topp. Jag fick en trevlig plats på tredje raden, vackert så.

Han var väldigt trevlig och avslappnad och hade mycket intressant att berätta. Bland annat då folk skryter över antalet hästkrafter i sina nya bilar, då brukar han kontra med att han har 45-50 miljoner hästkrafter i sitt fordon. Slå det den som kan...

Kort sagt hade jag en väldig trevlig kväll. Inträdet på 0€ kändes riktigt prisvärt.

Friday, March 13, 2009

S80P30: 86,4 kg

Hoppsan! Ja det finns väl inte så mycket mer att säga än att det är dags att krypa in i skamvrån. Jag var faktiskt inte ut på en enda joggingtur den här veckan och inte heller någon längre cykeltur, endast pendlingen. Så det här var en dålig vecka, den glömmer vi.

Monday, March 9, 2009

Modellbygge #3?

Pillade lite mer med Tilt-Shift igår men det var inte så många bilder som blev lyckade. Den som blev bäst var nog den här bilden från en parkeringsplats vid Staten Island.

Jag har en bild som jag tog på bostadsmässan som har rätt bra potential men jag har inte riktigt fått till den ännu så jag väntar lite med att posta den.

Oj vad lillkillen skulle tycka om att ha så där många leksaksbilar att rada upp på en leksaksparkeringplats. :)

Friday, March 6, 2009

Modellbygge #2?

Ja jag pratade ju om en eventuell uppföljning på "Tilt-Shift"-temat men jag trodde knappast att fortsättningen skulle komma redan några minuter senare... :)

Hittade en annan bild som också är tagen från Festung Hohensalzburg men åt andra hållet, alltså av själva Salzburg. Jag gissade att den hade potential men jösses, inte trodde jag det skulle bli så här häftigt! Klicka för större version. Det som stör är ju de två kyrktornen, de borde ju vara suddiga men det blev riktigt orealistiskt då jag gav mig på dem, måste klura ut något bra sätt.

Modellbygge?

Nä jag har inte börjat med modellbygge, det är bara en bild som jag tog från Festung Hohensalzburg.

Jag sitter ensam framför datorn med resten av familjen 100 km norrut så plötsligt hade jag tid att testa den nya flugan "Tilt-Shift". Jag prövade på 4-5 olika bilder men det var väl den här som blev bäst. Passa på att klicka på den och se den i större format.

Med hjälp av valfritt bildbehandlingsprogram skapar man alltså ett fejkat kort skärpedjup genom att gradvis göra bilden suddigare och suddigare ju längre från linjen där man satt fokus man kommer. Dessutom kan man med fördel höja färgmättnaden. Det skulle finnas mycket att pilla på ifall man vill höja illusionen. Till exempel borde objekt som är med i övergången mellan skarpt och suddigt hålla samma skärpa hela vägen. Ett träd ska ju inte bli suddigare upp mot toppen för trädet är ju i princip lika långt från kameran hela vägen. Det har jag kompenserat på de två "viktiga" husen och på några träd men spretiga träd var rätt knepiga att få bra så jag lät dem vara.

Det är inte helt omöjligt att det kommer något annat exempel i framtiden, det här var rätt kul det!

S80P30: 85,6 kg

Jaha, så har en vecka gått då och det är dags för lite utvärdering. -200 gram blev veckans resultat och det var väl kanske inte helt kalasbra men det betyder ju bara en sak, får helt enkelt jobba lite hårdare nästa vecka. I slutet av förra veckan blev ena vadmuskeln lite överansträngd så joggning var inte riktigt ett alternativ i veckan men jag har hoppas jag ska kunna återuppta det nästa vecka.

Monday, March 2, 2009

Bästa trädkojan ever?

Tittade runt lite på Fonectas riktigt detaljerade karta och hittade en lustig grej. Långgrynnan, vilket märkligt ställe... Tänkte att det där måste jag bara få se IRL så jag hoppade på cykeln efter jobbet och trampade iväg.

Väl framme så var det väl måttligt intressant, gissningsvis har de nångång dumpat muddermassor eller något liknande. MEN, däremot gick jag förbi den häftigaste trädkojan jag någonsin sett, snudd på arkitektritad känns det som.

Nä, ska man se Långgrynnan och få någon större behållning av utflykten så rekommenderar jag sommaren, nu var det mest bara snö.

Sunday, March 1, 2009

Melodifestivalen 2009

Ni har väl tittat? Det måste man. Nu har alla bidrag visats men jag vet inte riktigt om jag har någon riktig favorit fast måste jag välja någon låt så blir det nästan Sarah Dawn Finers:



Nu gick ju hon tyvärr inte direkt till finalen men både "Andra chansen" och "Internationella juryn" är ju vägar till finalen som kan lyckas för hennes del. Skulle hon komma sig till finalen så kommer hon ju dock knappast att vinna i och med att det gick som det gick redan nu.

Vilka av artisterna har jag sett/träffat då jag jobbade som scentekniker vid Gröna Lund då? Hmmm, nu finns det stora risker att någon kommer att fattas, mitt minne är inte det bästa:

- Shirley Clamp
- Alcazar
- Jennifer Brown
- Markoolio
- Amy Diamond
- Velvet
- Johan Becker
- Sarah Dawn Finer

Dessutom någon av Idol-deltagarna och något av dansbanden, kommer bara inte ihåg vilka, allt flyter ihop... ;) Jag har många historier om de flesta men mycket passar inte här. :)

Cykling i Botniahallen

I lördags steg jag upp 05:55 för att hinna till Botniahallen innan 07:00. Under vintern så får man vissa lördagar och söndagar (07:00 - 10:00) cykla i Botniahallen, helt gratis. Det är mest landsvägscyklar men en och annan hybrid och MTB är med ibland. Jag skulle gissa att runt 30 personer brukar dyka upp. Det brukar bildas några olika klungor som cyklar i lite olika hastigheter men jag brukar försöka hitta någon som håller runt 33-36 km/h. Mellan varven är det trevligt att haka på någon som cyklar lite snabbare ett par varv. Målet för mig brukar vara att cykla 80 km.

Skillnaden att ligga bakom någon är enorm vid lite högre hastigheter så man får jobba rätt hårt då man kommer längst fram och ska dra men sen får man vila då man slår av takten för att hamna sist i klungan igen. I lördags var jag dessvärrre inblandad i tråkigheter. Lyckligtvis var jag helt oskyldig. Jag cyklade jämn hastighet helt rakt framåt på en av långsidorna när jag känner hjulkontakt bakifrån, sekunden senare brakar personen i backen och cyklisten bakom honom åker ju förstås rakt på honom så den personen gör i sin tur en rejäl flygvurpa och landar tydligen på axeln för den var verkligen inte i skick efter fallet. Jag tror att personen som gick i backen först skjutsade den skadade personen till sjukhuset. Cyklarna deras mådde heller inte bra men det är ju bisaker i sammanhanget. Om jag minns rätt så var hastigheten just då en bit över 30 km/h. Nåja lyckligtvis är hjälm en självklarhet för landsvägscyklister nuförtiden, annars hade det säkert gått värre.

Jag hade planerat att ta med kameran men den glömde jag typiskt nog. Skulle nämligen vilja ta en uppdaterad bild på racern men ni får nöja er med en gammal bild. Observera att den fula gula flaskhållaren är utbytt till två stycken svarta. Det är alltså ingen ny fin kolfiberhoj direkt. Men jag är nöjd. Den är trots allt i aluminium, den har STI-växlar och så är komponenterna i bra skick.