Saturday, May 30, 2009

145 km

Först och främst, Game Over IXUS 430... Det är nog bara att inse att vi inte har någon kompaktkamera längre. Jag kunde nästan leva med att övre delen av bilderna kunde bli lite rosafärgade (syns på bilden till höger) men nu är autofocus:en helt paj. Det blir helt enkelt inte bättre bilder än så här. Så nu får man släpa på D40:n eller ta riktigt dåliga bilder med telefonen.

Men för det andra så var jag ute och cyklade i det extremt fina sommarvädret. Jag startade från Vasa och tog mig via Laihia till Lappo där jag stannade för att äta en riktigt god pizza vid Kotipizza. Sträckan hit hade fin medvind så det var ett rent nöje. Men efter Lappo bar det av norrut mot Kauhava, sedan Kortesjärvi och till sist till Stennabba men hela den här sträckan var vindarna mindre barmhärtiga. De sista 25 kilometrarna blev faktiskt riktigt tunga och jag har fortfarande inte riktigt återhämtat mig ännu fast det gått fyra timmar sen jag kom fram. Nåja, en god natts sömn gör nog sitt gissar jag. Cykelmätaren stannade på 145 km och snitthastigheten blev precis under 30 km/h, mycket tack vare de första 85 kilometrarna som gled på i 35 km/h utan större ansträngning.

Friday, May 29, 2009

S80P30: 78,8 kg

Fortsatt positiva resultat, trevligt! Jag tycker jag har jobbat ganska hårt den här veckan för att fredagen inte skulle bli en besvikelse och det blev den ju inte. Men det är nästan ett måste för vem vet vad 10 dar på resande fot (Stockholmsresa) kan leda till... Nå jag måste åtminstone se till att inte gå över 80-gränsen.

Om vi bortser från Stockholmsresan som kan leda till vad som helst så vad är då mitt mer långsiktiga mål? Det börjar ju nästan bli dags att revidera det. Hmmm, nå 77 kg känns ju helt klart ganska lätt att nå och det skulle ju vara lite kul för då är det ju -10 kg men 75 kg tror jag skulle vara trevligare. Nå vi kan ju säga som så att 77 kg får bli mitt nästa delmål och så är 75 kg ett mer långsiktigt mål.

Hur som helst så är jag väldigt nöjd med vad jag lyckats med hittills, -8,2 kg är inte helt fel. Nu är det förresten 10 veckor kvar tills jag fyller 30, det här projektet ser onekligen ut att lyckas.

Friday, May 22, 2009

S80P30: 79,6 kg

Yeehaw! *host host* Den första officiella mätningen under 80 kg. *snörvel snörvel* Om det är någon som inte listat ut det vid det här laget så är jag förkyld... Jag HOPPAS att det snart går om för jag vill ut på mina långpromenader igen. Det är nu över en vecka sen sist. Lite cykling hann jag ju med förra helgen men efter det har jag inte gjort någonting alls och det känns inte så vidare.

Hjälp till att hålla tummarna att jag inte kryper över 80-strecket igen.

Monday, May 18, 2009

Sprii?

Alltså förklara nu någon som vet. "Sprii", är det helt enkelt typ "sprit" på finska? Alltså jag har trott att folk är knäppa i bollen då de har talat om "sprii". Va då "sprii", "sprit" heter det väl? Fast nu då jag skulle köpa bränsle till stormköket (oj vad det var länge sen sist) så stod det ju faktiskt just "Sprii" på flaskan... Ahaaaa, så folk kanske inte är helt knäppa i bollen trots allt.

För övrigt så var Nestes Sprii en rätt trevlig bekantskap. Förstås inte lika bra som metanol som var det självklara valet när man var ung hardcore-scout. Nu då man har barn i stugan känns det helt klart mindre okej att det räcker med några centiliter metanol för att det ska vara dödligt samt att metanol förgiftar genom huden. Så fast vi snart ska till Sverige som är metanolens förlovade land så låter jag nog flaskorna stå på hyllan och håller mig till Nestes Sprii, vad det nu betyder sen då...

322,82 km

Hemma igen! Ja faktum är att jag kom hem redan igår, en dag tidigare än väntat. Då jag cyklade iväg från Kaskö så var jag förvånad över hur pass bra benen kändes. Och efter mycket motvind och lite mer än 100 km så var jag framme i Seinäjoki där jag tänkt övernatta men konstigt nog så var benen fortfarande pigga. Nu började jag se chansen att göra en så kallad "Century", alltså 100 miles (160 km). Det har jag länge velat göra men inte hade jag ju tänkt släpa på en fullastad cykel... Men men, sagt och gjort så efter 8 timmar 12 minuter 30 sekunder (pauser ej medräknade) så tickade mätaren förbi 160 km.

Så det logiska skulle väl bara att stanna och övernatta nu då? Men nu är det ju bara 53 km kvar hem? Och benen är fortfarande helt ok. Äh, lika bra att cykla hela vägen så spränger jag ju 200 km-gränsen på samma gång och då klockan var 23:54 så parkerade jag cykeln i förrådet. Och efter att ha cyklat 212,4 km sedan jag startade på morgonen på 10 timmar och 56 minuter och 30 sekunder (pauser ej medräknade) så var benen faktiskt rätt trötta nu...

Det blev ju sist och slutligen en lite kortare cykelsemester än jag hade tänkt mig, tidsmässigt alltså. Totalsträckan landade på 322,82 km och det var till och med lite mer än jag hade tänkt mig. Jag har satt upp ett litet galleri på webben ifall man vill titta: Cykelsemester 2009.

Eurovision 2009

Då det gäller Eurovision 2009 så känner jag mig lite utanför. Jag har inte alls följt med lika noga som jag brukar. Av den första semifinalen såg jag bara bidragen, den andra har jag fortfarande inte sett och finalen hörde jag på radio men det var så skönt i sovsäcken så jag somnade förrän jag ens hört alla bidrag. Men så länge solen var uppe så var det desto bättre. Det är faktiskt inte så dumt att höra Eurovision på radio, då blir det ju plötsligt musiken som är det viktiga och inte 2000 kvm LED-skärm.

Saturday, May 16, 2009

Kaskö

Nå nu är tältet uppsatt och kvällsmaten uppäten. Jag hittade en riktigt bra tältplats och sitter nu på klipporna och ser ut över havet (Sverige nästa) när solen sakta glider ner mot horisonten. Det är nästan vindstilla och helt otroligt vackert.

Cyklingen gick riktigt bra tack vare medvind. Tror medelhastigheten slutade på ungefär 24 km/h och det var cirka 110 km. Morgondagens etapp blir säkert betydligt jobbigare.

Om en stund blir det att plocka fram den nyinköpta 10 euros reseradion och lyssna på Eurovisionen.

Time to go...

Nå nu är jag äntligen redo att cykla iväg.

Cykelsemester

Snart är det dags. Jag ska bara packa grejerna i väskorna, laga mat, dammsuga, vika tvätt, hänga upp ny tvätt, olja kedjan men sen, sen trampar jag iväg på cykelsemester. Jag är ledig måndag och tisdag och har planerat in 2-3 övernattningar i tält. Rutten är mer eller mindre spikad och är i detta nu 300 km. Lite förenklat kan man väl säga Vasa - Kaskö - Seinäjoki - Vasa.

Jag kommer att uppdatera bloggen under resans gång men ni får tyvärr stå ut med riktigt dåliga bilder för jag bloggar från telefonen.

Okej, dags att börja beta av listan så jag kommer iväg nångång. :)

Friday, May 15, 2009

S80P30: 80,1 kg

Ja nu är det inte långt kvar. Efter förra veckans stora framgångar så var jag lite osäker på hur den här veckan skulle gå men det gick ju riktigt bra sist och slutligen.

Men nästa fredag är nog allt annat än Sub 80 en besvikelse. Det borde verkligen inte vara svårt, det är ju så nära nu.

Saturday, May 9, 2009

100 km #2

Igår efter arbetet var tanken att jag skulle ta mig till Stennabba på något sätt. Då jag cyklade hem från arbetet så kändes sadeln långt ifrån bekväm efter gårdagens sträcka. Att cykla till Stennabba kändes som en omöjlighet. Men så testade jag att sitta på racern och konstigt nog så kändes den sadeln bekvämare, just då i alla fall. Dessutom visste jag att det skulle vara lite medvind så jag chansade och cyklade iväg.

Det visade sig vara en riktigt bra chansning. Kilometrarna gled förbi riktigt enkelt och plötsligt var jag i Jeppo. Sen var det dags för cirka 30 km grus och det var väl inte riktigt lika enkelt men det gick ändå lättare än jag trodde.

Tyvärr börjar jag lite tappa förtroende för min engelska Brooks B17-lädersadel. Efter snart 1000 km borde den ha format sig rätt bra efter mig men jag har stora problem att sitta komfortabelt på den. Det lutar lite mot att jag måste testa en annan sadel, tyvärr...

Friday, May 8, 2009

S80P30: 80,6 kg

Ännu en gång blev resultatet oväntat bra. Nästan för bra. Nästa fredag har precis halva tiden gått, kommer jag att vara nere vid mitt huvudmål redan då? Det skulle ge mig gott om tid att komma ner en bit under 80 kg så att det finns lite marginaler.

Min plan var att cykla till Stennabba idag. Strax ska jag hoppa på cykeln till arbetet och det är väl då jag får känna efter om kroppen är med på noterna efter igår. Enligt väderleksrapporterna kommer det att vara medvind och det är ju bra mycket roligare än motvind som jag hade igår.

100 km

Nu är jag lite trött. Benen värker och har just blivit insmetade med något hästliniment som jag köpte från "gamla goda Mini-Mani" nångång för länge sen. Jag kom nämligen på att det är billigare att cykla från Jakobstad än att ta bussen. 100 km är ingenting nytt för mig för jag har cyklat Botniacyklingen två gånger men det blåste en förarglig motvind mer eller mindre hela sträckan. Men, nu är jag framme i Vasa och nu ska jag ta det riktigt lugnt en stund innan jag går och lägger mig.

Friday, May 1, 2009

S80P30: 82,9 kg

Okej, det här var lite oväntat. Men vänta, så började jag ju förra inlägget också men det stämmer lika bra igen. Under helgen började jag känna mig lite krasslig men trodde bara att det var allergi av något slag men sen blev det sist och slutligen bara en halv arbetsdag på tisdag och så var jag hemma onsdag och torsdag i en helt klassisk förkylning. Toppade på 37,6° så det var ingen våldsam förkylning direkt. Lillkillen leder lätt med 38,1° som han har för tillfället så det blir en 1-maj picknick "light edition" med bil ut till gräsmattan framför Smulterön (gissar jag).

Jo men tillbaka till ämnet. Jo på grund av min förkylning har jag inte rört på mig alls på flera dagar och så har godis och glass varit sådant som kroppen absolut behövt för att kunna bli frisk igen. Så därför är jag lite förvånad över resultatet. Men men, jag är inte den som klagar.