Friday, July 24, 2009

S80P30: 80,6 kg

Det finns hopp... Botniacykling, fjällvandring och en massa packande och flyttande. Mycket motion kommer det att bli de två kommande veckorna så vem vet, kanske jag kommer under rätt sida av 80-strecket innan dess? Sen är tiden nämligen slut...eller slut och slut, det är ju egentligen då tiden börjar. Tiden efter 30, tiden då jag ska hålla mig under 80-strecket.

Wednesday, July 22, 2009

118 km

I söndags var det cykeldax igen. Sista långpasset innan Botniacyklingen. Vasa - Stennabba var rutten men ännu i Kuni hade jag inte bestämt om jag skulle ta den kortaste vägen på 100 km inklusive 30 km grus eller den längre på 118 km men asfalt hela vägen. Jag var verkligen i valet och kvalet för det blåste motvind och det skulle göra det längre vägvalet via Alahärmä bra mycket tyngre men jag var sugen på att cykla förbi Powerpark så det fick bli det.

Sist och slutligen gick det nog ganska bra men blåsten drog verkligen ner hastigheten. Tror det slutade på runt 24-25 km/h och det är verkligen inte bra. Under Botniacykligen skulle jag verkligen vilja hålla över 30 km/h i snitt. Vi får se hur det går på lördag.

106 km

Jag har slarvat lite med bloggandet på sista tiden. Det beror nog delvis på att jag efter många om och men skapat användarnamn på Facebook. De längre cykelturer jag gör skulle jag i alla fall vilja fortsätta att blogga om så att de finns sparade någonstans.

Den 5 juli var det "Motorsöndag" på Humle och som arrangör kändes det i och för sig lite konstigt att komma dit utan motor men så blev det. Jag startade från Stennabba och cyklade till Humle. Den här gången skulle jag ha med mig ganska mycket grejer så det fick bli Surlyn.

Evenemanget gick bra och antalet utställda bilar dubblades från året innan så jag får nog vara nöjd. Efteråt var tankten att jag skulle cykla till Vasa men jag fuskade faktiskt lite grand och fick paketbilsskjuts ut till Oravais, därifrån cyklade jag till Vasa och det blev totalt 106 km. Lustigt nog exakt samma sträcka som den kommande Botniacyklingen.

Friday, July 17, 2009

S80P30: 80,7 kg

"Fel håll"...som Tobbe Trollkarl skulle ha sagt... Måndagen började så bra med vettigt mat och rejält med motion, resten av veckan blev mindre bra på flera sätt. Men nu till helgen (eller lite senare) så blir det troligtvis två långa cykelturer och dessutom så har jag ju då slutat på arbetet så vem vet, kanske det är slut på dåliga luncher då också? Hur som helst så har jag bara tre veckor på mig att reda upp den här situationen.

Friday, July 10, 2009

S80P30: 80,3 kg

Okej jag lovade tydligen för mycket förra veckan. Stampar kvar på precis samma ställe. Det viktiga skulle vara att jag får igång motionerandet igen, då brukar resten komma på köpet av sig själv. Tour de France på TV, jättetrevligt men jättesoffigt.

T minus 4 weeks and counting...

Wednesday, July 8, 2009

Spotted: Surly Long Haul Trucker

Det här har jag redan skrivit om på Facebook men det känns som det mesta är ganska förgängligt där. Lika bra att blogga om sånt man vill att ska finnas kvar ett tag.

Jo jag var ute och gick en sväng på kvällen och på väg hem så såg jag en syskoncykel. Cykeln jag har är egentligen touringcykel men går med fördel att använda till pendling och söndagsturer också. Hur som helst så är det en ganska ovanlig cykel men nu stod en precis likadan utanför Kotipizza bara ett stenkast från vårt hus. Mycket trevligt! Nästan så jag borde ha gått och hämtat min cykel och parkerat den bredvid...

Friday, July 3, 2009

S80P30: 80,3 kg

Äsch då, nu gick det si och så med gränsen.

Om inte förr så nu är det dags för alla möjliga små klockor att börja ringa. Jag har glidit in i samma gamla mönster igen. Lite motion och för många glassar, typ. Jag kan däremot lova bloggbesökarna att nästa vecka är jag under 80 kg igen...