Friday, April 30, 2010

Vecka 01: 84,5 kg

Nu råddar jag nog lite grand... För det första så publicerade jag ju min fredagsvägning på torsdag och så byter jag dessutom våg nu så där mitt i vilket ledde till att jag fick ändra förra veckans startvikt.

Jag hade lyckats glömma bort att jag hade en ny betydligt mer pålitlig våg men den visade tyvärr ungefär 1 kg mer... Nåväl, viktnedgången till den här veckan blir ju inte mindre för det.

Målet är att nästa vecka blir ungefär lika bra!

Wednesday, April 28, 2010

The red one

Dags att presentera cykel #2, en halvgammal Rossano. Jag vet faktiskt inte hur gammal den är för jag köpte den begagnad för ungefär 1½ år sedan. Ett efterlängtat paket (som blev försenat på grund av askmolnet) dök äntligen upp idag så nu har den fräcka matchande däck.

Planen är att jag ska ställa upp i Botniacyklingen för fjärde året på raken. Har slipat sluttiden lite varje år och mitt stora mål är att komma under tre timmar och dit är det några minuter nu.

Imorgon är det dags att väga sig igen och jag har mina aningar om hur det kommer att gå...

Friday, April 23, 2010

Vecka 00: 85,5 kg

Nåja, då var jag igång då. Startvikt blir alltså 85,5 kg så det är ju inte alls långt till 80 kg. Blev två stycken Surly-bilder på raken nu men vad är nu bättre än det? Här har de nya däcken kommit på. Jo det är tight både här och där men det går! Var dock tvungen att klippa bort de där små "gummiplupparna" som brukar finnas på nya däck. :)

Vi får hoppas på framsteg tills nästa fredag nu då, spännande!

Thursday, April 22, 2010

The green one

I brist på en utgångsvikt att skriva om så tänkte jag skriva om min huvudsakliga motionsform: cykling.

Jag cyklar i princip alltid till jobbet (4,5 km per väg), i ur och skur året runt. Det ser jag som en bra utgångspunkt. Den största delen av pendlingen gör jag på en Surly Long Haul Trucker som är en så kallad touringcykel, alltså "cykelsemestercykel" men givetvis fungerar den ypperligt till pendling också. Det är den som är på bild. För tillfället genomgår den en liten transformation, bland annat så fick den nya riktigt feta Schwalbe Marathon Plus-däck idag. Vem säger att det inte går att sätta 47 mm breda däck på en 28" LHT med stänkskärmar? Hmm, cykeltillverkaren... Nå hur som helst så stämmer inte det, lyckligtvis. Jag har även andra cyklar men de tar jag upp en annan gång.

Wednesday, April 21, 2010

Nystart!

Jag hade en gång en blogg
Med bilder och text och sånt
Men det var för länge sen, så länge sen
Svara mig du
Var är den nu?
Jag bara undrar... Var är den nu?

Jo du, det kan jag svara på. Den är här. Nytt år, ny blogg men samma mål. Sub 80 Post 30. Nu var det ju ett bra tag sedan fyllde 30 och ganska precis lika länge sedan vågen visade 80 kg senast så nu är det dags igen!

Tanken är att jag publicerar min vikt på bloggen varje fredag och på det sättet peppas till att hålla mig i skinnet och kämpa vidare. Ni får väldigt gärna skriva kommentarer och hjälpa mig på traven.

Så imorgon är det premiärvägning. Stay tuned!