Friday, June 25, 2010

Vecka 09: 81,1 kg

Ja gårdagen var ingen vanlig dag matmässigt. Kakor, nötter, cola, sportdryck, kebab, glass, Big Mac, mikropizza och vatten, vatten, vatten...

320 km stannade cykeldatorn på då jag gled in på gårdsplanen och det var också mitt mål. 81,1 kg visade vågen morgonen efter och det var ju riktigt trevligt! Jag gissar att jag med råge gjorde av med mer energi än jag åt trots rätt stora utsvävningar.

Aktiv cyklingstid blev 12 h 17 min och totalt var jag ute 15 h 15 min så lite pauser blev det allt...

Långsamt närmar jag mig 80-strecket...

Friday, June 18, 2010

Vecka 08: 81,8 kg

Det är ju bara vatten... Trots att det är en så känd filmvy.

Jo men faktiskt. Skulle det inte vara för ett superbt restaurangbesök igår kväll så skulle kurvan ha pekat neråt lite även denna vecka. Så nu har jag samlat på mig en massa vatten som gör att derivatan plötsligt blev positiv och så vill vi ju inte ha det. Det trevliga är ju att minskningen troligtvis, eller åtminstone förhoppningsvis, kommer att vara desto större nästa vecka.

Dessutom börjar foten vara bra igen! Har tänkt försöka mig på en kortare joggningrunda men frågan är om jag vågar ta mina nyare skor? Det verkar finnas en liten ojämnhet i sulan precis där foten blev så galet sjuk.

Friday, June 11, 2010

Vecka 07: 81,4 kg

Studentkalas i långa banor och en 2½ dygns resa till ekenäs med mycket utemat och glass i stora lass. Minimalt med motion som grädde på moset, ja hur kan det då sluta? Viktnedgång tydligen... -0,6 kg blev veckans resultat på något väldigt konstigt sätt.

Foten blir bättre dag för dag men än har jag inte vågat jogga igen. Småningom förhoppningsvis. Ser fram emot att passera strecket!

Friday, June 4, 2010

Vecka 06: 82,0 kg

Fler skor men samma vikt. Köpte mig ett par nya cykelskor som är lite diskretare och mer praktiska än mina renodlade landsvägsskor. Det går till och med att gå med dem! Hittills är jag väldigt nöjd.

Vikten då? Ja den stampar tydligen kvar på sitt ställe. En viktminskning på 200 gram på två veckor är ju inte någon svindlande takt direkt. Som vanligt har jag bara mig själv att skylla.

Tyvärr blir följande vecka krånglig. Studentkalas på lördag och söndag med allt vad det brukar innebära och sen på måndag drar jag till Ekenäs och stannar där till och med onsdag, det vet man inte heller hur det slutar. Sen är det plötsligt torsdag med efterföljande fredagsvägning. Till råga på allt blir det knappast några joggingturer för min ena fot mår riktigt illa sedan jag tog en 10 km runda för några kvällar sedan. Jag haltar fram som en överkörd katt... Och cykla hinner jag inte göra många gånger.

Så vad göra? Egentligen finns det ju bara en bra lösning. hålla kaloriintaget på en vettig nivå den kommande veckan. Den som lever får se.

Thursday, June 3, 2010

Årets första långrunda, var tanken i alla fall...

Jo idag hade jag planerat att komma mig iväg på årets första 100+ runda. Google Maps fick jobba lite för att få ut en lämplig runda åt mig med start i Sandsund och mål i Stennabba.

Morgonen började småregnigt men sen blev det faktiskt riktigt trevligt väder innan jag skulle ge mig av. Slängde med lite extrakläder i styrväskan och trampade iväg, först en sväng genom Jakobstad bara för att få de extra kilometrarna som krävdes för att nå upp till 100 km. Tyvärr passerade jag ett parti med grusväg i Västersundsby och det resulterade i punktering på bakhjulet. Det skulle i normala fall inte vara något större bekymmer men jag hittade inte min lilla fina pump jag brukar ha med mig då jag packade.

Nåja, jag traskade iväg in mot stan och tänkte att om jag ser att någon står ute på sin gårdsplan så frågar jag om de har en cykelpump. En stund (rätt lång sådan) var jag framme vid en sportaffär utan att ha sett någon lämplig kandidat på vägen och där lånade de ut en sprillans ny pump. Innerslang hade jag med men det hjälpte föga. Pfuuuuu, lät det då ventilen (Presta) gick sönder på den sprillans nya innerslangen... Nåja, jag fick köpa en ny slang på "kredit" men vid det här laget var den största lusten på långtur puts väck. Nu tog jag helt enkelt den kortaste raka vägen till Stennabba.

Totalt blev det cirka 50 km, inte helt fy skam det heller men vid samma tid ifjol hade jag hunnit med flera långrundor. Nåja, än är sommaren inte slut!