Wednesday, June 29, 2011

442 km

Yey! Hade en extrem svacka då det var kanske 25 km kvar då jag höll på att somna två gånger då jag stod över cykeln och just då visste jag inte riktigt hur jag skull komma fram. Men sen då det var 15-20 km kvar så släppte det och sista 10 km var det 30 km/h som gällde. Men jag nöjer mig så här förutom cykelturen till tågstationen förstås.

410 km

Välbehövlig Panini- & Kakaopaus via ABC Auraportti.

400 km

Ojoj, ajaj, håhhå! Lite på 40 km kvar.

365 km

Ojoj, nu går det nog trögt. Cirka 80 km kvar så absolut kommer jag fram men jag nöjer mig helt klart med Åbo. 600 km får bli nästa sommars utmaning. :) Om 9 min går solen upp!

323 km

Ca 110 km kvar till Åbo. Och har jag räknat rätt är det som mörkast just nu. Vilken fröjd sen vid 03:51 när solen går upp!

300 km

Puh! Så var årets solo-fake-Vätternrunda avklarad! Det blev en synnerligen oimponerande tid men det gick verkligen jättetrögt kanske 160 km där i mitten. Delvis var det väl vinden men jag var allmänt seg också. Det går t.ex. snabbare nu än då... Ungefär 140 km kvar till Åbo nu, kanske jag e fram vid 6-7 tiden?

Tuesday, June 28, 2011

261 km

Kankaanpää to the rescue! Mia kom med fina förslag men innan jag såg det så hittade jag en st1 så nu har jag shoppat lite mat och väntar på en dubbelostburgare och franskisar.

242 km

Honkajoki var en flopp! Det var en liten byhåla där det enda som var öppet var en liten kiosk med lucka. Det gick knappt att se vad de sålde genom den lilla luckan. Jag kom ut mataktj ja tjb. AJ! Och precis nu blev jag stucken av en geting (eller dylikt) som fastnade mellan hjälmremmen och polisongen. Den oläsbara texten skrev jag tydligen när jag försökte vifta bort den. Det är nästan bilfritt så det går bra att skriva då man cyklar. Konstigt nog hände nästan precis samma sak på 320 km rundan ifjol men då fastnade den i ett av ventilationshålen. Jo det jag skulle skriva var att jag kom ut med ett Juissipaket, that's it. Om någon har jättelite att göra kan ni ju kolla om det finns något matställe att äta på längs min rutt. Klockan börjar ju bli en del. Kankaanpää är nästa stad.

Kommentarer

Jo och bara så ni vet så läser jag era kommentarer, har bara lite svårt att svara på dem sådär via e-post. Och jag uppskattar dem verkligen! Däremot räknar jag inte med så många kommentarer inatt. ;)

220 km

Ungefär halvvägs till Åbo! Bara nedförsbacke kvar nu då...not. 16 km till Honkajoki där jag tänkt "storhandla" och köpa nån varm mat. Efter Åbo är det ungefär en Century till Helsingfors och som det känns nu blir nog Åbo lagom. Men man vet ju aldrig.

Och etta hjulet trilla bort

Lyckligtvis inte för mig. För en stund sedan körde en bil med husvagn förbi mig. Nu cyklade jag förbi dem där de stod vid vägkanten med bara ett hjul kvar på den sneda husvagnen. Inte så bra dag på husvagnsemestern...

187 km

Stannade (igen) på fikapaus, denna gång i Kauhajoki. Känner mig lite piggare i benen igen. Hehe, fick en fyraxlars lastbil att bromsa lakrits på 8 hjul när han slarvade med sin triangel. Okej jag bromsade iofs också lakrits och hann med god marginal stanna även jag men det blev ett rejält rökmoln för honom. För mig, not so much...

145 km

Nåja nu blev det dags för smörgås- och glasspaus vid Shell i Koskenkorva. Måste nog säga att kilometrarna inte rullar på av sig själv för tillfället. Hoppas på en nytändning. Vinden är fortfarande lite småjobbig. Annars är det mesta okej. Har inte sjukt någonstans men lite sliten börjar jag bli. Inte långt till första Centuryn nu. Men nu är smörgåsen uppäten och det är dags en Hurmaava mintchokladglass, Mia minns du den för 4 år och några dagar sedan?

94,8 km

Kotipizzaskylten i Tervajoki gjorde det lätt att trotsa cykeldatorns uppmaning att svänga till höger så nu sitter jag med fånigaste frisyren på länge och väntar på BBQ-Kotzone. Det går fortfarande bra men de riktigt lättrampade benen har gömt sig lite så en paus passar nog bra. Det blåser svag vind men tyvärr rakt i ansiktet och det har sänkt medelhastigheten till under 25 km/h men ingen fara. Väldigt lite trafik och stråålande fint väder. Armvärmarna har jag tagit av men benvärmare och mössa har jag faktiskt ännu, tycker det är rätt gosigt så. Hmm, men var är pizzan nu då?

47,5 km

Börjar närma mig Oravais, inga problem än så länge. Vid Sandåsen höjde jag iofs sadeln 1 cm pga att jag kör med SPD-skorna idag. Jag trampar vidare!

Dags att starta!

Nå nu bär det iväg! Lite fördröjd start men det var ett samtal jag väntat på så det fick det vara värt.

Inför första försöket på 600 km

Det mesta börjar vara packat nu. Lite småsaker har jag ännu att fixa innan jag tar kväll. Morgondagens rutt hittar ni här:

http://www.bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=269121

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite nu och då så titta gärna in under morgonen, dagen, kvällen, natten, morgonen, och eventuellt dagen igen... :)

Friday, June 24, 2011

Vecka 61: 78,2 kg

Vikten gick åt rätt håll även denna vecka, tack och lov! Trots att träningsmängden fortsättningsvis lyser med sin frånvaro. Kollar jag i mitt Exceldokument är det riktigt tråkig läsning. De senaste fem veckorna har jag tränat lite mer än 13 h! Ganska precis 20 h mindre än jag "borde". Det är alltså inte så svårt att räkna ut varför jag ligger ungefär på -20 h för tillfället. Nåja, hoppeligen börjar jag snudda vid nollstrecket igen efter nästa veckas långcykling.

Putsade kedja och drev med citronsyra (på utsidan) och oljade upp kedjan. Sedan tog jag in cykeln och putsade upp den, satte på en extra cykeldator och för första gången någonsin monterade jag stänkskärmar på en racer. Jag hoppas absolut på att undvika regn men kommer det regn vill jag minimera eländet. Dubbla sadelväskor är monterade och tyvärr är de redan fulla trots att det inte är någon mat i dem... Den får jag hitta någon annan plats för. Funderar också på att ta med CamelBaken fast jag helst inte skulle ha något på ryggen. Dessutom tror jag att jag kommer att ha en extra 2 liters vattenflaska under tempostyret. Då blir det totalt hela 5,5 liter vätska. Eventuellt overkill men jag vill inte snåla med vattnet. Ja och dessutom har jag monterat fula reflexer rundan till ära.

Börjar verkligen se fram emot att trampa iväg!

Sunday, June 19, 2011

Vecka 60: 78,6 kg

Jag trodde jag skulle passera 80-strecket men istället tappade jag 1 kg. Förstår inte varför det gick så men en välbehövlig motivationsboost var det. Från och med idag (skriver detta måndag 20.6) så är det nolltolerans som gäller tills jag är under 75 kg igen. Finns lite Pepsi Max i kylen och den är helt okej men annars kommer jag att vara riktigt hård. Snudd på extremt med tanke på att vi har 4-års kalas på tisdag och onsdag. Det blir en utmaning!

Min nya fina telefon visar en massa regn framöver och det spökar lite med min kommande långcykling. Den kommer nästan helt säkert att bli av nångång mellan 27-30 juni, det finns inte riktigt tid innan dess. 24 juni ifjol cyklade jag 320 km, min egen lilla Vätternrunda plus 20 km till. Det är något jag tänkt göra om i år och jag tror bestämt det får bli nästa vecka. Men nu måste jag ju plussa på lite kilometrar så målet är 400 km. Men vem vet? Det kanske blir mer? ;)

Thursday, June 16, 2011

Vecka 59: 79,6 kg

Småningom skulle jag vilja börja mina blogginlägg med något annat "oj vad sent jag postar nu igen...". Men tydligen händer inte det den här veckan heller. Är jag riktigt på hugget så kan jag ju i och för sig posta följande fredagsvägning redan imorgon. ;)

Ett av problemen med att vänta så med postningen är att allt kommer i otakt. Ska jag skriva att vi var på husvagnssemester och bland annat cyklade i Seitseminen nationalpark, fast det gjorde vi ju först EFTER fredagen...

Lika bra att inte skriva något alls och bara konstatera att jag är närmare 80 kg än på länge nu och att jag fortfarande drömmer om lååååångcykling. Bah, såg att de lovar regn till början på veckan, precis då jag tänkt ge mig iväg...

Sunday, June 5, 2011

Vecka 58: 79,5 kg

Jodå så att...nu är det inte långt kvar till 80-strecket. Det känns som det är dags att ta tag i det här på allvar nu. Problemet är att det är just så här det brukar gå på sommaren för mig. Speciellt motionen blir lidande, man kan ju fråga sig varför? Borde det inte vara skönare att vara ute och motionera en skön, ljus och varm sommarkväll istället för en mörk, hal och kall vinterkväll?

Så hur inleder jag detta nu då? Jo tydligen genom ett besök på RAX. Jag och mina arbetskamrater ska sova två nätter i Åbo och det inleddes med restaurangbesök. Däremot är jag nöjd med att jag kom mig ut på en 5 km löprunda med efterföljande motionscykelpass på hotellets gym. Såg också att hotellet har cyklar man får låna gratis men det kommer det tyvärr inte finnas någon tid för gissar jag...

På tal om cykling så börjar jag bli sugen på någon riktig långcykling. RIKTIG långcykling, 3-400 km. Jag förstår bara inte riktigt hur jag ska klämma in det i familjelivet på något bra sätt.