Saturday, September 29, 2012

Vecka 07: 80,3 kg

-0,7 kg betyder att jag än en gång är mer än nöjd. Veckan (inklusive helgen) har varit rätt kaotisk med fyra dagar i Vasa. Tre dagar pedagogikstudier och dessutom Fisyl-kongress (Finlandssvenska yrkeslärare r.f.) med program och övernattning vid Rantasipi. Nu känns det som att man rullar av alla mat...

På fredag gjorde elbranschen ett besök till Westenergy och det var riktigt intressant. Vid fönstret på bilden kunde man titta in på själva eldstaden.

Mallo: Kanske jag såg någon av era soppåsar? Ja förresten, jag tog ju en bild, du får peka!

Träning kan jag inte tala om alls den här veckan, hoppas på bättre tid nästa vecka!

Friday, September 21, 2012

Vecka 06: 81,0 kg

-1,0 kg! Det rullar på nästan för bra för att vara sant. Det känns nästan som att jag inte är värd så här pass snabb viktminskning om man tänker på min insats. Så här gör jag:

- Nästan inga kolhydrater vid lunchen på jobbet, massor med grönsaker och kött/fisk. Efterrätten existerar inte.

- Normal mat hemma men lagom mycket.

- Överhuvudtaget väldigt strikt under må-to. Sen på fredag efter jobbet så släpper jag på begränsningarna och äter helt vanligt fre-sö --> känner mig rätt "bloated" på söndag och tror att allt som heter viktminskning gått åt skogen. Skärper till mig må-to och på fredagmorgon blir det goda resultat vecka efter vecka...

- Vardagsmotion i form av 10 km cykelpendling. Men sen också 2-3 löppass på mellan 3-5 km i veckan. För någon kväll sedan då jag testade vilopulsen då jag lade mig i sängen så låg den på 41! Mycket trevligt.

Nu är det bara en liten bit kvar till 80 kg och dit ska jag nå inom två veckor!

På bilden har jag gjort ett försök att jämföra geometrin på två av mina cyklar. Jag trivs otroligt bra med sittställningen på landsvägscykeln och ska försöka efterapa den på pendlarhojen. Det betyder att jag får sänka styret 8-9 cm! Det känns lite extremt men vi ska se var jag landar.

Friday, September 14, 2012

Vecka 05: 82,0 kg

-0,4 kg, det borde jag vara jättenöjd över men det känns ändå lite snopet för i förrgår var det -0,7 kg. Men det är möjligt att nästa veckas resultat blir ännu bättre tack vare det. Jag är bara så ivrig att komma under 80 kg så bloggens namn börjar stämma igen efter ett långt uppehåll.

Löpningen fungerar fortfarande och det är jag väldigt tacksam för! Fick för mig att göra en Coopertest i tisdags och resultatet (2,62 km) är väl okej men jag trodde verkligen det skulle bli mera för förra gången (ifjol) sprang jag 70 meter längre. Nä men va konstigt, kollade nu när jag sprang ifjol och det var 10 sep istället för 11 sep detta år. Det känns lite som att jag helt enkelt SKA över 3000 meter nångång. Jag får väl helt enkelt träna. ;) I tisdags fick jag galet mycket stickningar mot slutet fast jag nästan aldrig brukar få det så lite påverkades jag absolut av det. Glömde också pulsbältet vilket var synd för det är absolut maxpuls som gäller de sista minuterna.

Är i valet och kvalet om jag ska ställa upp i Nedervetilloppet på söndag, omöjligt är det inte.

Friday, September 7, 2012

Vecka 04: 82,4 kg

-0,7 kg är jag mer än nöjd med! Speciellt med tanke på att helgen verkligen inte var speciellt medelmåttlig. Okej inte så illa som på bilden men en hel del cheesecake (bland annat) blev det. Ja bilden ja, vad ska man säga om den? Det är en bild från 2005 och jag minns faktiskt inte vad som var på gång, hoppeligen var det även någon annan nudlarna skulle räcka åt men helt säkert är det väl inte... 14 påsar får jag det till, nä jag fattar ingenting...

Pedagogikstudier har satt vissa småstickor i hjulen men i förrgår var jag på en riktigt bra löprunda! Och så har jag ju vardagspendlingen. Fast idag blev det nog lite mer än vanligt, 24 km cykelkärra blev det.

Nu ska det bli intressant att se hur nästa fredag blir. Kurvan börjar plana ut nu men än är derivatan rejält negativ.