Saturday, October 20, 2007

Promenera mera

Under veckan som gått så har jag varje kväll varit ut på en rejäl promenad med Arvid. Det är ju så mysigt att vara ute och gå nu då det blivit mörkt på kvällarna och ännu bättre blir det med en liten Arvid på magen eller i vagnen. Spelar det dessutom lite trevlig musik i lurarna så vill man nästan gå hur långt som helst. Arvid brukar sova som en stock så för honom är det helt ok.

Så länge jag studerade i Vasa så bodde jag också på Brändö men på den bortre sidan, alltså Vikinga. Jo alldeles riktigt, jag har bott i Vasas Djursholm. I och för sig så ligger Djursholm i Danderyd och där har jag lustigt nog också bott...inte vid Djursholm då utan Åtvidaberg men Danderyds kommun hur som helst. Danderydborna har Sveriges högsta medelinkomst och Sveriges högsta utbildningsnivå. Men tillbaka till Vikinga. Där bodde jag och min kompis Anders i ena änden av ett egnahemshus i nästan fyra år så det är onekligen nostalgiskt att titta på alla lyxhus längs med stranden och se vad som har ändrat. Och jag ska säga att det är massor som har ändrat! De som bor i det där området har verkligen pengar, hur mycket som helst... Märk väl, vi bodde inte i något lyxhus utan ett helt vanligt hus för 1000 mark i månaden per person. Jo, det är rätt billigt det. ;-)

Sunday, October 14, 2007

Reklam

Reklam är farliga saker. Speciellt Gigantti-reklam, och den varan finns det ju gott om, åtminstone i Vasa. Det känns nästan som att Gigantti-reklam kommer flera gånger i veckan men det är mycket möjligt att det inte stämmer.

Så nu har då reklamen fått mig att tro att jag skulle behöva Apples nya fina iPod Nano. Jag visste inte ens att det kommit en ny version av Nano och det hade varit bra mycket bättre att få fortsätta leva i ovisshet. Dags att stålsätta sig igen. Samma sak varenda gång man läser intressant reklam...

Någon som är sugen på att köpa ett par Genelec 1025A? Min bror har ett par stående hos sig som han gärna vill bli av med. Bara att höra av sig i så fall. Hmmm, vänta nu, är det inte jag som gör farlig reklam nu?

Tuesday, October 9, 2007

Keep on rollin' baby

En sak är säker, Arvid har lärt sig att rulla. Ibland får har riktigt rullfnatt. T.ex. igårkväll när han borde ha varit rätt så trött så rullade han från rygg till mage 10-15 gånger på två minuter. "Varför inte lämna honom på mage då?", kan man undra. Jo men då blir han gnällig, han vill ju rulla och har glömt bort hur man rullar från mage till rygg så då får man agera tillbakarullare men det gör jag så gärna så! Är han pigg så tycker han nog att det är helt ok att ligga på mage en stund.

Jag märker att jag blir sämre och sämre på att komma mig för att skriva blogginlägg, det är lite synd. Den största orsaken (och förhoppningsvis enda) är tidsbrist, jag hinner helt enkelt inte. Men jag vill! Det får helt enkelt bli så ofta det passar. Ni får pusha på lite då det går för länge mellan inläggen.

På tal om rullande bilar så börjar Saaben vara i skick igen. Köpte en ny fin Kamasa Tools-verktyssats förra veckan så nu är det hur kul som helst att skruva igen. Och livstids garanti på verktygen är inte helt fel. Går någon del sönder får jag en ny del från affären direkt.

Tuesday, October 2, 2007

Superokända människor


Man borde läsa mer. Eller rättare sagt: jag borde läsa mer. Det går lite i vågor som så mycket annat. Till exempel verkar mitt bloggskrivande gå i slow motion för tillfället men det tar nog sig ska ni se. För tillfället håller jag på att läsa Fredrik Lindströms Vad gör alla superokända människor hela dagarna? Jag skrattade redan på andra sidan, det måste ju ändå vara ett rätt bra betyg. Ett litet citat:

Men tänk om de börjar med känslor, då? Det är ju inget man kan styra. Tänk om det bara kommer?

Vadå "börjar med känslor"?
Han är helt oförstående. Så kan man väl inte säga, det låter ju som det var knark eller nåt, knark är sånt man börjar med, eller tabletter. Känslor funkar inte alls på det sättet.