Thursday, January 5, 2012

Träningsåret 2011

Absolut måste jag ju ta och sammanfatta träningsåret också även fast att det inte gått riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Mitt mål var ju 365 träningstimmar under året men det räckte inte hela vägen fram. Slutsaldot landade på 324 h 23 min 14 sek så lite över 40 timmar fattades.

En sak som jag absolut behöver bli bättre på är att träna då jag är ledig. Under sportlovet skrapade jag ihop noll träningstimmar, likaså från den 22 december fram till slutet på året.

Nåja, nu är det 2012 och jag har alla möjligheter att försöka igen. Men nu höjer jag ribban! Under 2012 ska jag försöka träna 366 timmar (det är ju skottår...). Märk väl att för min del räknar jag cykelpendling som träningstid för jag cyklar oftast rätt snabbt.

Andra saker som inte lyckats under 2011 är att hålla vikten. Vid den allra sista vägningen vägde jag 85,4 kg. Tittar man på diagrammet så är det nästan exakt samma som den första mätpunkten problemet är att det var 24 april 2010. Tittar man istället på vikten i början av 2011 så var den 75,4 kg. Det betyder att jag lyckats gå upp 10 kg under året! Men jag kan lova att 2012 kommer att ha en negativ derivata. Till att börja med är målet att göra skäl för bloggnamnet.

Till sist kan jag också visa ett intressant diagram över antalet träningstimmar per månad under 2011. Egentligen är det ju rätt dyster statistik.

Augusti räddades av cykling uppe i fjällen, Ryssrundan och en 51 km lång tur med cykelkärran på släp. Annars hade augusti blivit rätt ordinär.

November fick en liten topp tack vare en liten spurt att hinna få ihop 365 timmar men sen insåg jag att det inte skulle vara möjligt.

Nu under 2012 får jag försöka hålla lite kontinuitet, då ska väl 366 timmar inte vara omöjligt!

2 comments:

  1. Hmmm..... Börjar ha läst dehär nu... Mattus var är du och vad gör du?

    ReplyDelete
  2. Tjenare Patti! Ja visst är det pinsamt hur dåligt den här bloggen sköts!?! Han verkar ju helt ha glömt bort vad träning är och låter kilona komma smygande. Jag har hört att i princip det enda han tränat förutom pendlingen till jobbet är ett spinningpass och att han cyklat en gång Sandsund - Stennabba. En riktig soffpotatis. Hoppas han läser det här och rycker upp sig lite! Han borde byta namn på bloggen till "Sub85Post32 vs. Soffpotatis" eller nåt!

    ReplyDelete