Friday, December 17, 2010

Vecka 34: 74,9 kg

Så har jag då äntligen uppnått mitt andra delmål! För ett antal veckor sedan köpte jag en SUB75-present åt mig som jag skulle öppna när jag nådde mitt mål men det klarade jag att hålla exakt en dag så jag har hunnit använda den i smyg 25 gånger redan! Men detta är alltså mitt nya träningshjälpmedel:

En Garmin Edge 800-cykeldator

Det började med att min cykeldator en dag inte fungerade längre, då köpte jag en ny men efter hand har den börjat fungera sämre och sämre och det är otroligt irriterande. Så nu började jag på riktigt söka mig en ordentlig cykeldator och det kan man lugnt säga att jag nu har köpt.

Det jag absolut vill ha förutom de vanliga typerna av mätdata är puls och kadens. Dessutom har jag mer och mer börjat logga mina rundor med hjälp av min telefon samt en extern GPS-mottagare men det är väldigt bökigt så det är minsann trevligt att den här har det inbyggt. Dessutom finns det möjlighet till navigering vilket är ett stort plus för min del. Dessutom är den förhållandevis liten så det går bra att ha med den i fickan på löprundan eller varför inte då man är ute och skidar. Sen kan aktiviteterna laddas upp till Garmin Connect och där kan man i detalj undersöka hur det gått. Jag är väldigt nöjd hittills och har redan hunnit logga cirka 250 km (16 timmar). Jag kommer att återkomma med mer information och synpunkter vid senare tillfällen.

Förra helgen passade jag på att cykla från Sandsund till Stennabba (33 km). Det var nästan -20°C kallt och det gick trögt! Jag var rätt trött innan jag var framme så jag fick mig en rejäl tankeställare på hur jag ska klara av 160 km om cirka 2-3 veckor. Dryck var ett av problemen. Efter 20 km hade jag en enda stor isklump i flaskhållaren. Jag har nu beställt en CamelBak Zoid som jag tror kommer att vara en absolut nödvändighet under de långa vinterrundorna men även bra på sommaren för att hålla drycken kall. Den är alltså isolerad. Dessutom vet jag att jag dricker alldeles för sällan men det kommer nog att ändra radikalt när det är så enkelt.

Jag har fortfarande inte bestämt rutten för den första 160 km rundan. Ett alternativ skulle vara två varv till Kokkola tack vare de fina cykelvägarna som finns men jag har märkt att det ofta är ganska tungcyklat på cykelvägar på grund av att snön inte alltid är så hårt packad. Nästan hela vägen till Stennabba var asfalten fram och det är ju betydligt mer behagligt. Nåja, jag ska nog komma fram till en trevlig runda.

Nu skulle jag behöva ett nytt delmål men jag har inte riktigt bestämt mig för vad ännu. Jag tror inte jag skall ha något nytt viktmål (förutom att hålla mig under 75 kg) så nu får jag ju hitta på något annat. Förslag?

2 comments:

 1. Grattis duktiga du, vad roligt att läsa att du nått målet! Men hitta nu fort på nåt nytt så du inte slutar blogga här.

  ReplyDelete
 2. Du kan vara lugn! Jag kommer inte att sluta i med den här bloggen i första taget! Jag har faktiskt redan två färdiga mål för 2011:

  - Century-A-Month
  - 365 timmar träning

  Återstår att se hur det går!

  ReplyDelete