Friday, January 21, 2011

Vecka 39: 75,8 kg

+1,4 kg kan det tydligen bli ibland utan att jag egentligen vet varför. Men ingen fara, nästa vecka blir säkert desto bättre. Jag har försökt ta det lite extra lugnt för att vila upp mina knän som tydligen blev lite överbelastade under första långrundan men tre dar har jag i alla fall tränat och trots allt fått ihop nästan de 7 timmar jag strävar efter per vecka.

Ett litet elektronikbygge hann jag till och med få ihop för några dagar sedan. Det är en Minty Boost och den är till för att ladda elektronikprylar via USB, t.ex. min Garmin Edge 800-cykeldator. På det här sättet behöver jag inte vara orolig att batteriet i den ska ta slut ifall jag vill ha på bakgrundsbelysningen hela tiden eller om det är en riktigt lång runda. Det sitter 2st AA-batterier i lådan och lite smart elektronik men det finns också plats för två extra batterier. Ett annat plus är att det går att ladda telefonen med den. Jag behöver i och för sig köpa en liten adapterkabel för att det ska vara möjligt.

Men nu ska jag ta syskonvagnen och gå iväg på en 11+ km lång promenad.

4 comments:

 1. Snygg låda! Men nog har du barn med bra tålamod om du kan gå så långa promenader med dem.

  ReplyDelete
 2. Jo det går verkligen över all förväntan. Igår var iofs Arvid med bara halva sträckan för jag hämtade honom från dagklubben men idag så blev det nästan 2 h. I och för sig med ett Prisma/McD besök i mitten.

  Jag får passa på nu så länge det går! Gårdagen blev förresten 12,64 km och idag blev det 11,55 km. Totalt nästan 4 h.

  ReplyDelete
 3. Intressant! =) Vad exakt för "smart elektronik" har du där i? Har nämligen själv tänkt fixa/skaffa nån typ av reservbatteri till min iPhone inför Thailands resan. Det finns ju relativt många varianter att köpa på nätet, men det skulle ju vara helt klart roligare att fixa ihop något själv! =)

  ReplyDelete
 4. Det är en "Fixed 5V DC/DC"-converter baserad på LT1302. Man stoppar in lite vad som helst och ut kommer 5V. Köpte en billig själv på nätet men kvalitén var riktigt usel och då jag öppnade den så fanns det NOLL elektronik i den. 4 x 1,5V blir ju 6V och det känns ju mindre skoj att trycka in nån trevlig pryl.

  Gjorde det riktigt enkelt och byggde en sån här:

  http://www.ladyada.net/make/mintyboost/index.html

  Köpte ett kit härifrån:

  http://www.adafruit.com/index.php?main_page=product_info&cPath=10&products_id=14

  Ser dock att de är slut för tillfället. Men de påstår att de snart är i lager igen.

  Har inte testat min i skarpt läge ännu, bara testat att den fungerar men nästa gång jag far på långcykling så kommer den absolut att ladda min cykeldator. Displayen syns så mycket bättre bara man krämar på lite bakgrundsbelysning, speciellt då det är mörkt... ;)

  Trevlig resa!

  ReplyDelete