Wednesday, March 16, 2011

Inför Century #3

Nu börjar det bli dags för min förkylning att flytta till något annat offer tycker jag. Den har varit väldigt lindrig i ungefär en vecka nu och jag hoppas den väljer att försvinna istället för att blossa upp ordentligt. Är jag någorlunda bra i skick till helgen så ger jag mig ut på Century #3.

Det är alltid lika roligt att sitta och planera rutten i Google Maps, så även denna gång. Då rutten är klar brukar jag rita upp samma rutt i Bike Route Toaster som kan exportera till format som cykeldatorn förstår sig på. Här hittar ni nästa rutt: Century #3.

Så länge temperaturerna håller sig någorlunda nära 0°C så får vinterskorna stanna hemma. Det skulle vara så otroligt skönt att slippa veva runt de stora tunga dojorna ungefär 50.000 varv.

I mitten av nästa vecka lovar de västsydvästlig vind på runt 14 m/s. Det skulle onekligen vara rätt kul att cykla: Kokkola - Kannus - Sievi - Nivala - Kärsämäki - Pyhäntä med en sådan vind i ryggen mer eller mindre hela sträckan! Synd att man jobbar. Eller i och för sig har jag ju inga lektioner på onsdag, hmm. Men någon måste ju sköta barnen förstås. Nåja blir det inget i helgen så kanske det är en nödlösning. Sen får någon körglad person hämta mig från Pyhäntä med bil...

2 comments:

  1. Synd att du också drabbades av förkylningen som varken vill bryta ut eller ge sig av. Men bra om du känner dig bättre, så att du kan göra din Century. Det måste förresten vara väldigt allmänbildande att ge sig ut i finnskogen på det där sättet. Det är kanske inte så ofta som man åker till ställen som Evijärvi annars.

    ReplyDelete
  2. Jo du har rätt i att det är allmänbildande! Dessutom lär man känna vägarna man cyklar efter på ett helt annat sätt än om man kör.

    ReplyDelete