Friday, June 24, 2011

Vecka 61: 78,2 kg

Vikten gick åt rätt håll även denna vecka, tack och lov! Trots att träningsmängden fortsättningsvis lyser med sin frånvaro. Kollar jag i mitt Exceldokument är det riktigt tråkig läsning. De senaste fem veckorna har jag tränat lite mer än 13 h! Ganska precis 20 h mindre än jag "borde". Det är alltså inte så svårt att räkna ut varför jag ligger ungefär på -20 h för tillfället. Nåja, hoppeligen börjar jag snudda vid nollstrecket igen efter nästa veckas långcykling.

Putsade kedja och drev med citronsyra (på utsidan) och oljade upp kedjan. Sedan tog jag in cykeln och putsade upp den, satte på en extra cykeldator och för första gången någonsin monterade jag stänkskärmar på en racer. Jag hoppas absolut på att undvika regn men kommer det regn vill jag minimera eländet. Dubbla sadelväskor är monterade och tyvärr är de redan fulla trots att det inte är någon mat i dem... Den får jag hitta någon annan plats för. Funderar också på att ta med CamelBaken fast jag helst inte skulle ha något på ryggen. Dessutom tror jag att jag kommer att ha en extra 2 liters vattenflaska under tempostyret. Då blir det totalt hela 5,5 liter vätska. Eventuellt overkill men jag vill inte snåla med vattnet. Ja och dessutom har jag monterat fula reflexer rundan till ära.

Börjar verkligen se fram emot att trampa iväg!

12 comments:

 1. Nu är det bara att vänta på att solen ska titta fram då! Har du bestämt dig för rutten än? Om det är uppehållsväder imorgon tror jag att jag skall cykla 100 km. Annars får det vänta till nästa vecka.

  ReplyDelete
 2. Följer fortfarande spänt med vädret på yr.no och det ser lovande ut! Vindarna pekar inte längre åt rätt håll men hellre lite svag motvind än regn, tycker jag i alla fall...

  Jo i princip tror jag att rutten är klar. Åtminstone är den inladdad i cykeldatorn:

  http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=267032

  Det är ju ingen söndagscyklingsrutt direkt men jag har fått för mig att jag ska via Vasa och Björneborg så då är det nästan riksåttan som gäller om det inte ska bli betydligt längre. Jag har uppriktigt sagt svårt att vänta tills det är dags! Så där preliminärt siktar jag på tisdag men det kan också bli på onsdag, eller måndag. Vädermässigt skiljer sig än så länge dagarna inte så mycket från varandra.

  För din del ser ju vädret bra ut på eftermiddagen. Hoppas det blir en långrunda!

  ReplyDelete
 3. Åhå, över 600 km! Det blir att starta tidigt på morgonen då ;) Jag får önska dig lycka till på färden! Jag cyklade ca 105 km idag och det kändes som att jag inte skulle orka en meter till.

  ReplyDelete
 4. Faktiskt tänkte jag sova en hel natt före jag startar, sen lär det ju ta mer än ett dygn innan jag rullar in på Mannerheimvägen, om det lyckas.

  Rutten däremot så håller jag på att revidera, jag kommer att välja småvägar inne i landet, tror jag. Har inte bestämt mig till 100 % än. Mest för att omgivningen blir intressantare. Bebyggelsen ligger så långt från riksåttan.

  ReplyDelete
 5. 600 km? Vad har jag nu missat?

  ReplyDelete
 6. Att det är långcyklingsförsök visste du väl? Kanske jag bara pratade/skrev om 400? Cirka 430 km har jag som "avhoppningsdistans", då borde jag vara i Åbo och kan smidigt lukta apa på ett tåg hem. Men egentligen är målet att fortsätta till Helsingfors och då landar det på 600 km. Ja och då får jag lukta rutten apa på tåget i så fall... ;) På tisdag går starten, stay tuned!

  ReplyDelete
 7. Och nu tycker jag vädret ser så bra ut att jag seriöst funderar på att ta bort stänkskärmarna. Det verkar bli riktigt dunderväder! Måtte jag inte bli sjuk nu bara...har liiiiite liiiite känning i halsen.

  ReplyDelete
 8. Spännande! Håller tummarna för bra väder och frisk kropp!

  ReplyDelete
 9. Nonstop? -Är det så man måste göra om man ligger efter i "365 träningstimmar under 2011"?

  ReplyDelete
 10. Jo nonstop är det som gäller. Ja onekligen är det bra för mitt saldo som verkligen behöver fyllas på.

  ReplyDelete
 11. Kanske du får ta en liten tupplur vid vägkanten? ;) Tänker du uppdatera på Facebook? Skulle vara intressant att följa med hur det går...

  ReplyDelete
 12. Förhoppningsvis behövs det inte... ;)

  Nja jag tror jag uppdaterar bloggen istället. Det känns som det skulle bli lite för mycket att uppdatera många gånger på Facebook. Har testat att det funkar bra att skicka inlägg från gamla Nokian. Nya fina telefonen packar jag ner och tar med som backup.

  ReplyDelete