Wednesday, August 17, 2011

Cykelstatistik

Ändrade just all cykelloggning med cykelkärran på Garmin Connect till "Downhill Biking" (det är en cykelform som inte intresserar mig så den var ledig) så att jag enkelt ska kunna få en rapport på hur mycket jag cyklat med cykelkärran. På 9 månader har det blivit:

554,54 km

Inte så illa! Medeldistansen 12,32 km och den längsta distansen 50,1 km. Medelhastigheten har varit blygsamma 16,4 km/h (på grund av vinterföret) och medelkadensen är 73 rpm (jo, för låg men det blir så lätt så när det går tungt).

Räknar man all typ av cykling så har jag hittills i år cyklat:

3364,49 km

Det är en siffra som jag trodde skulle vara lite högre. Jag har inget direkt mål för året men nu känns det väl som att 5000 km inte kan vara alldeles omöjligt? Räknar man bort mina kommande centuryn så blir det 10 km/dag. Jo, 5000 km blir ett riktigt vettigt mål att sikta på! Inte lätt men inte omöjligt heller. Garmin gissar (verkligen gissar i och med att jag rätt sällan cyklar med pulsbältet) att jag i år cyklat bort ungefär 100 megakalorier, alltså 1250 st Pätkis. Det är 22 kg Pätkis det. Eller en bra bit över 100 meter Pätkis om man sätter dem efter varandra.

Men vad är tyngre? Att äta fem Pätkis eller att cykla 15 km? Just det! Lämna bort Pätkisarna... Tur att jag godisstrejkar! Börjar förresten inte vara alldeles länge tills jag gjort det i två år (om man räknar bort den första julen).

Fast nu läste jag det mest skrämmande! Under 2011 har jag sprungit:

80,53 km

Vad är det för fjantsträcka! Okej puh! Då jag satte till "Speed Walking" så ökade det till:

315,69 km

Då känns det väl "okej". Men det är ju ungefär vad Johanna springer/går på 48 h... :)

5 comments:

 1. Snälla pojkar som orkar sitta i kärran :)h. arja

  ReplyDelete
 2. Haha, men du cyklar å andra sidan på ett dygn ungefär vad jag cyklar på ett år (om inte mer). Eller får jag räkna med spinning också? 15-20 km per spinningpass kanske? ääh, jag kommer nog ändå inte upp i mer än kanske 500 km :)

  ReplyDelete
 3. Lite ironiskt att ha den tyngsta formen av cykling som downhill, det brukar inte känna så med vår kärra i alla fall... Förstås måste jag börja räkna själv också och upptäckte att jag i förrgår passerat 2000! Hurra! Och 1300 efter dig är inget att skämmas för. :) Vad jag sprungit har jag däremot ingen aning om, men det är inte mycket.

  ReplyDelete
 4. ...räknade vidare, över 100 räcker det till, men inte mycket mer. Så nu vet vi det.

  ReplyDelete
 5. 5000 km låter nog som ett realistiskt mål, för du har ändå cyklat så mycket hittills. Jag kommer upp i drygt 1700 km. Jag har sprungit 378 km, men då är det en del gågging inräknat där också. Verkar som att det blir en del improviserande på Botnialöpet i år också.

  ReplyDelete