Friday, September 21, 2007

Trångt i cykelförrådet

Det är inte riktigt lika kul att cykla längre. Orsaken är mycket enkel, det är helt enkelt för många cyklar i cykelförrådet, minst 10 stycken för många. Eller som Idol-Kishti skulle ha sagt: Ka-ta-strof! Okej, det är väl att överdriva lite men det är inte kul att behöva bära cykeln för att ta sig förbi havet av cyklar som ägarna inte ens använder.

Igår gjorde jag saft, 5 liter lingonsaft som blir cirka 15 liter utblandad. Gott, men lite jobbigt. Jag förstår varför det finns saft att köpa i butiken...

Det känns som det börjar bli dags att lösa nästa problem med Saaben, innertaket. Har hittat ett begagnat innertak för 50 euro vid en firma men hur får man hem det? Det ryms ju så att säga inte in i bilen. Hmmm, det bästa vore väl att byta det på plats kanske. Då jag blir stor nångång sen så ska jag köpa släpvagn. När blir man stor?

Foto: Mia

6 comments:

 1. Nu vet jag ju inget om volymen på ett omonterat innertak, men om det ryms bättre i vår bil är det bara att höra av sig, vi kan nog agera transportfirma. Men om det inte ryms i bilen, hur får man då in det för att montera det?

  ReplyDelete
 2. Ja det "går" ju att få in taket i Saaben men åtminstone på Saab 99 måste man ta lös passagerarstolen för att få in det. I och för sig ska den ju bort förr eller senare men hur kul är det att köra och hålla ett innertak ovanför sig samtidigt?

  Eventuellt skulle det rymmas in i er kombi, det beror väl egentligen mest på hur bred er baklucka är. Om du orkar kan du ju nångång mäta ungefär hur bred bakluckan är och hur långt det är mellan bakluckan och nacken på personen som kör.

  ReplyDelete
 3. Alltså båda våra föräldrapar har släpvagn, och mina föräldrars är i lite större modell (nån cm längre/bredare tror jag?), så ni får nog låna om ni vill. :-) T-familjens släpkärra används rätt tätt just nu, men L-familjens kärra tror jag står på bakgården och samlar regnvatten, så hör av er bara om behov finns!

  ReplyDelete
 4. Kul med dina egna bilder!

  Jag organiserade en cykelrensning i vårat cykelförråd i fjol. Alla fick en viss tid på sig att märka upp sina cyklar. De som inte märktes upp kastades på skroten. Sedan blev det nästan tomt. :-)

  ReplyDelete
 5. Ojoj Johan, det var en radikal rensning! Jag skickade ett mail till Vaasan Talopalvelu Oy så förhoppningsvis hittar de på något...

  ReplyDelete
 6. Sagt till malinjohanna IRL igår kväll: Det finns två ställen på bostadsområdet som får mig att idiotförklara mina medboende - sophyddorna och cykelförrådet. Tydligen tycker en del av mina grannar att det är för mycket begjort av dem att använda en annan sopunna än den närmast dörren om denna råkar vara full (resultat: överfull soptunna där fåglarna attackerat påsarna och spritt ut avfallet, som igår dessutom bestod av mat och alltså borde ha hamnat i komposten istället). Likaså är det för mycket begjort att förvänta sig att folk ska ställa in cykeln ordentligt och inte bara lämna den så fort de har fått in den genom dörren. Ett skräckexempel är en svart damcykel i nygammal modell som jag en gång hittade mitt i gången, därför att ägarinnan inte orkade peta in den mellan de andra cyklarna.

  (Okej, och jag har tydligen goda utsikter att bli en riktigt gnällig pensionär... men människor som jag ska egentligen inte bo i höghus, tror jag.)

  ReplyDelete