Monday, September 10, 2007

Biltrubbel

Vår Saab mår lite dåligt. De värsta krämporna botades med ett nytt batteri men ett nytt innertak, två kulleder och ett nytt stötdämparfäste finns på önskelistan. Det lockar verkligen att skaffa sig en annan bil men vi har bestämt oss för att ge den en chans till.

I och med att vi är vana med rätt lite så var vi ytterst nöja med vår hyrbil som vi hyrde i USA i 14 dagar. Årets modell av Chevrolet Cobalt. Riktigt trevlig och pigg bil med automatisk volym, automatisk EQ, automatiska lås, automatisk belysning, automatisk växellåda (förstås), ja det är nästan enklare att räkna upp vad som inte var automatiskt.

Men allt är stort i USA, allt utom vår enligt europeiska mått helt normalstora bil. Vid uthyrningen frågade biträdet om vi inte ville ha en lite större och bekvämare bil? Vadå? Det här är ju en jättefin bil!

Väl ute på vägarna insåg man vad hon menade. På en parkering var vår fina hyrbil löjligt pluttig jämfört med muskelbergen bredvid... Men vi var nöjda!

2 comments:

  1. Ja, bilar KAN vara för stora helt enkelt! Och då är ju inte en Chevva en pyttebil precis (jämför med t.ex. en Corsa...;-). Men amerikanerna ska ju ha det stort. Hoppas Saaben kryar på sig snart! Inte kul med krasslig bil.

    ReplyDelete
  2. Nå nu mår Saaben mycket bättre! Markus hjälpte till att svetsa stötdämparfästet så nu är det slut på klånkandet. Dessutom böt vi en av två kulleder, den andra får vi hoppas slinker igenom besiktningen även detta år...

    ReplyDelete