Sunday, September 9, 2007

Lerigt värre

Bostadsmässan kommer nästa år att äga rum i Vasa, närmare bestämt i Sunnanvik, ett någorlunda långt stenkast från den plats jag jobbar på. Lass efter lass med lerbotten har transporterats bort i skytteltrafik för att istället bli ersatt med lite stadigare material. Husbyggandet är i full gång men nu har man märkt att grunden är lite ostadig under några av husen, för lite lerbotten hade grävts bort. Nåja, företaget som har hand om jordentreprenaden står för pålningskostnaderna vilket troligvis gör hela bostadsmässan till en förlustaffär för deras del. Nåja, sånt händer...men...

...nu har det då avslöjats vilken skulptur som ska få pryda bostadsmässans område och man kan ju inte annat än skratta åt symboliken. Skulpturen ska föreställa ett korthus! Brukar korthus stå stadigt?

Bilden är hämtad från vår resa till Australien och passade rätt bra in i sammanhanget. Jag kommer att fortsätta att bifoga en bild som jag tagit eller som jag är med på och som på något sätt har en koppling till det jag skriver om. I etiketten (tag:en) skriver jag varifrån bilden är.

3 comments:

 1. Påminner mig om Gromits fåfänga försök att bygga korthus under den skakiga månfärden i filmen "A grand day out".

  Ivf, roligt att du börjat blogga! Välkommen hit till bloggosfären! :)

  ReplyDelete
 2. Hej på dig Matias!

  ReplyDelete
 3. Tack till er båda! Vi får se hur länge orkar vara aktiv!

  ReplyDelete