Wednesday, September 19, 2007

Smileyn fyller 25 år

Alla använder vi den ibland, smileyn. Trott eller ej men idag har den funnits i 25 år. En professor vid namn Scott Fahlman tyckte att det behövdes ett sätt att skilja på om man skämtade eller var allvarlig. Den ursprunliga smileyn skrivs på följande sätt:

:-)

Jag brukar oftast skriva den med ett "o" som näsa men det ska jag ändra på direkten, klart man måste skriva så som det var tänkt från början. :-)

Bildkopplingen den här gången är alltså att jag står och smajlar lite... Jag har väl begripliga kopplingar? Säg till annars, det är det som är halva poängen med den här bloggen... :-) Men nu håller jag ju på att överanvända smileyn, seså, lugna dig... :-]

Foto: Mia

4 comments:

 1. Gratulerar smileyn på sin födelsedag! ;-) Ah, vad skulle vi göra utan den? :-)

  ReplyDelete
 2. Yei, jag såg bildkopplingen innan jag läst så långt, så kör hårt du bara! :-) För övrigt har jag och Ika länge efterlyst en smiley med bitterljuvt leende, har du nåt tips? Nån som skulle le över gamla minnen, lite vemodigt sådär.

  ReplyDelete
 3. ;-S, C-; kanske? Tror C-; var lite bättre...fast det är svårt! ; är en liten tår i ögonvrån då...;-) Den blir ju lite bakfram, men jag tycker C-; ser lite vemodigt leende ut. ;-D

  ReplyDelete
 4. Men kanske :-} skulle funka som bitterljuvt? Jag får iaf de vibbarna!

  ReplyDelete