Monday, September 17, 2007

STOP

Ibland behöver man stanna upp och fundera på vart man är på väg. Tiden räcker aldrig till men skulle den kanske räcka till lite bättre ifall man plockade bort lite onödiga saker? Absolut! Vi har bestämt oss för att dra ner lite på datoranvändningen. Alldeles för mycket tid går åt till mer eller mindre onödigt slösurfande. Att jag sitter 8h framför datorn på jobbet skulle säkert hålla somliga borta från datorn på kvällen men inte mig...

En bra början är att alltid sätta datorn på "Sleep" då man inte behöver den längre vilket höjer tröskeln ett litet steg nästa gång man går förbi den och tycker att man absolut borde kolla mail eller se om det hänt något spännande på elektronikforumet, dessutom sparar det ju lite el.

Det återstår alltså att se hur detta lyckas i praktiken men tanken är alltså att ha "quality time" framför datorn. Dit hör absolut bloggskriveri...

3 comments:

 1. Jag brukar försöka stänga datorn om jag är ledig och hemma på dagen. Jag kollar efter frukost och så STÄNGER jag, för att sen lägga på om det blir nåt akut, eller så senare på eftermiddagen strax före T kommer hem. Och försöker ha av tv:n på dagen, med undantag av nån Nalle Puh snutt då. Mest på kvällen den är på. Men det är s-v-å-r-t att komma till den punkten att man stänger av och tar itu med allt det där andra. Oj så svårt. I alla fall vissa dagar, eller om man fallit i "träsket" igen. ;-)

  ReplyDelete
 2. Jag har datorn på viloläge när jag inte använder den, och många gånger struntar jag i att starta upp den eftersom det brukar ta närmare 10 minuter bara att starta den och få igång nåt program, den är extremt seg just nu... Så det funkar ganska bra. Men det som INTE funkar så bra är ju sen när den väl vaknat till - då sitter jag där alltför länge. Som nu till exempel.

  Förresten så gillar jag dina bilder, kul att du lägger upp egna bilder, så får man se lite glimtar från era resor :)

  ReplyDelete
 3. Ja det blev väl ingen optimal dag igår, satt nog en del framför datorn men helt klart mindre än jag skulle ha gjort i vanliga fall. Bara att jobba på.

  Tack för bildkritiken! Känns nästan som att bilden är viktigare än texten. Fast det är klart, jag brukar ju inte skriva 1000 ord så det är klart den säger mera... ;o)

  ReplyDelete