Wednesday, February 25, 2009

30-års kris?

Nej någon 30-års kris tror jag inte jag kommer att få då jag fyller 30 i sommar. Det känns bara skönt att vara lite äldre och förhoppningsvis klokare. Däremot basunerar ju löpsedlarna ut att ämnesomsättningen blir bra mycket sämre efter 30 och att det blir svårare att gå ner i vikt efter det. Därför tänkte jag ta dem på orden och sätta upp ett mål:


Då jag fyller 30 ska jag väga under 80kg. Simple as that...

5 comments:

 1. Nu fick jag nästan en anledning att se fram emot den dag när jag passerar 30. För även om jag inte direkt har behov av att gå upp i vikt skulle det vara väldigt skönt om min ämnesomsättning kunde dämpa sig lite så att jag slapp ägna onödigt mycket tid åt att laga och äta välkomponerad mat.
  (Förtydligande: Äta bör man, men just min kropp tar ibland det där på lite för stort allvar.)

  ReplyDelete
 2. Min kropp kräver också stora mängder mat för att hållas på plus. Tro't eller ej... ;-) Jag är bara så väldigt bra på att stoppa i mig mindre välkomponerad mat. ;-D När vi skulle gifta oss damp jag ner...6-8 kg? Tror jag var 62 kg när jag provade klänningen första gången, 54 kg när vi väl gick in i kyrkan. Och detta enbart med att skippa chips, godis och bullar (men här syndade jag nog ibland). Nu har jag ingen disciplin alls. Eller nästan ingen, så det kommer att krävas en del att bryta mönstret. Men nog ska det väl gå. Fr.o.m maj "får" jag i alla fall börja äta mindre, när Lucas börja äta annan mat också.

  ReplyDelete
 3. Några djupdykningar runt 10 kg har jag gjort så jag vet ju att jag klarar det om jag vill, problemet är ju att vikten alltid kommit tillbaka. Då jag gått ner i vikt så har jag ätit bra OCH motionerat. Sen då man nått målvikten är det så lätt hänt att man börjar äta lite slarvigare OCH drar in på motionen. Hemligheten är väl att fortsätta åtminstone med en av sakerna, eller lite av båda. Det är egentligen det som är mitt stora mål. Gå ner i vikt lite grand är ju förhållandevis enkelt.

  ReplyDelete
 4. Skojigt! :-)
  Skall bli spännande att se om du når målet!

  ReplyDelete
 5. Tackar tackar! Jo nå det ser ju onekligen ut att gå vägen. Väldigt snart är det bara 1/3 kvar. Men än ska jag inte ropa hej! ;)

  ReplyDelete