Friday, February 27, 2009

S80P30: 85,8 kg

Varje fredag fram till födelsedagen kommer jag att hänga ut min vikt (i inläggets rubrik) här på bloggen, totalt 24 gånger så det är alltså 23 veckor tills jag fyller. Baktanken är ju förstås att jag ska känna viss press att prestera då alla 1000-tals läsare annars blir så grymt besvikna på mig så att jag inte ens hinner läsa alla 100-tals sura kommentarer. Eller nåja, jag känner i alla fall viss press från er 3-4 läsare... ;)

5,8 kg på 23 veckor är verkligen inte speciellt mycket. 0,25 kg i veckan. Men tanken är att det ska gå ganska långsamt. Chansen att det ska gå att hålla den nya vikten är bra mycket större bara det får gå långsamt och ta tid. Dessutom vill jag ju inte väga 79,9 kg på födelsedagen för att dagen efter kalasandet väga 80,4 kg, nä det måste ju finnas lite marginaler. Min förhoppning är att vågen aldrig mer ska visa något som börjar på "8" om 23 veckor.

Så hur ska det här gå till då? Nåja till att börja med så har ni ju kanske märkt att cykelintresset ökat rätt markant. Cykling = väldigt skonsam trevlig motion. Racern står beredd ifall jag vill ut på en snabb tur och Surlyn för pendling, långturer och om lillkillen ska med. Det här är grundmotionen. Men utöver det så råkade ju fastan infalla så lägligt i onsdags så t.ex. godis är ett stort: "No, no, no" (sagt som Ross när han var hög på maple candy). Dessutom har jag börjat fara ut på en liten joggingtur på kvällarna. Det som fattas är lite gympass. Det finns ett riktigt vettigt gym på jobbet som är helt gratis att använda så det finns egentligen inga ursäkter eller räknas lathet som en vettig ursäkt?

Mitt första inlägg utan bild, det känns lite läskigt. Men vem vet, det kanske kommer något diagram eller liknande om några veckor, det känns inte så vettigt med ett diagram med en enda punkt på.

2 comments:

  1. Själv gick jag ner 15 kg på 3 månader. ;-) 12 på typ en vecka. Fast det hade ju sina orsaker också. ;-) Men kan joina dig lite i viktnedgång, eftersom jag gärna skulle gå ner fem kg till (1 kg kvar till pre-gravidvikt med Lucas, 5 kg kvar tills det jag vägde före Felicia, eller vad jag vägde i våras när jag mådde som sämst...). Super-aktiv är jag inte på ett bra tag än. Men i alla fall är jag själsligen med dig! ;-D Go Matias!

    ReplyDelete
  2. Tack tack! Bra med lite uppmuntrande kommentarer! 12 kg på en vecka är nog svårt att replikera för en man, ja det skulle väl vara ifall man blir av med båda benen eller nåt men det känns som ett halvdåligt sätt att gå ner i vikt. ;)

    Jo joina på bara!

    ReplyDelete