Tuesday, September 27, 2011

Blogaward

Jag undrade när jag skulle få denna blogaward som snurrar runt på bloggarna och äntligen fick jag den av Katarina! Om mig skrev hon: "En ihärdig cykelentusiast som tycker om äventyr, som att cykla till ryska gränsen eller cykla 160 km i -20 grader!" Nu stämmer ju inte det där riiiiiktigt... Det var ju faktiskt -30,3°C då jag närmade mig Nykarleby. Jag har ju till och med bildbevis i bloggen... ;)

Awarden innebär att man ska länka till bloggaren som gav en det och sedan svara på fem frågor. Man ska också ge awarden vidare till fem bloggare med färre än 100 följare. Vi får se hur det blir med den saken...

1. Varför började du blogga?
Hmm, bäst att jag går tillbaka till de första inläggen och läser lite... *paus* Det första inlägget skrev jag den 8 september 2007 och tydligen började jag blogga för att "alla" gjorde det. Jag visste inte ens vad jag skulle rikta in mig på men jag skrev också att det säkert visar sig under resans gång och det verkar det ju ha gjort. De två första åren försökte jag alltid para ihop rubriken med någon av mina gamla bilder på ett finurligt sätt, ibland lyckades det bättre än andra gånger men till sist blev tröskeln för att skriva ett inlägg lite för hög så jag slopade den regeln men titta gärna lite på de gamla inläggen.

2. Vilka bloggar följer du?
Oj, det är rätt många! 144 stycken för att vara exakt. De flesta handlar om cykling, sedan är det löpning, elektronik och vänner, i princip. Men några riktiga favoriter är:

Bigmollos härliga cykelblog
Kraftwerkets blogg
Duracellen Miranda Kvist
DC Rainmaker
Hack a Day

Och väldigt många fler! Nu lämnar jag riktigt med flit bort alla vänner...

3. Favoritfärger?
Det är en sån där fråga som jag inte har något bra svar på men jag har börjat tycka galet bra om okragula hus och så finns det blåa nyanser jag gillar riktigt bra.

4. Favoritfilm?
Filmtittandet störtdök i något skede för några år sedan. Det kaaaan ha något att göra med småbarnslivet eventuellt? Men jag är trots allt nöjd med att ha haft ett 24-timmars SOLO-filmtittarrace för några år sedan. Jag tror det blev 14 filmer på raken om jag minns rätt. Det är alltså alla tre Sagan om ringen-filmerna och sen elva till efter det... :) Men nu loggade jag in på Filmtipset och gick igenom några riktiga höjdare (förutom självklara Sagan om ringen och Harry Potter):

A Beautiful Mind
Cast Away
Contact
Dancer in the Dark
Flightplan
Panic Room
Ronin
The fifth Element
The Shawshank Redemption
The Silence of the Lambs
The Sixth Sense
The Terminal
The Village

5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka och varför?
Australien och USA har jag redan besökt men jag vill dit IGEN! Och skulle jag få välja bara ETT ställe att resa till så tror jag nästan jag skulle välja Darwin i norra Australien. Varför? Vi bodde tillräckligt länge där för att det skulle börja kännas lite som hemma, fast solen rör sig fel väg på himlen...

Jag ger awarden vidare till:

Nä nu blir det faktiskt bara till en person, det är så väldigt många som redan fått en award eller som är inaktiva på sina bloggar. Men jag ger den till Jennyjustnu! Jag är grymt imponerad över att du orkade cykla en century utan att ens klaga trots att det var ungefär fyra gånger så långt som du någonsin cykla förr!

1 comment:

  1. Oj på tal om punkt 2 så fick jag lite läskig statistik på Google Reader:

    "Since January 20, 2009 you have read a total of 44,310 items."

    Uuups...

    ReplyDelete